İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Ne Yapar ?

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Ne Yapar ? dedik ve yetkililere sorduk. işte cevaplar.

ORSİAD : İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği faaliyetleri nelerdir? Kimler üye olabilir, sektöre ne gibi imkanlar sunmaktadır?

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İİB)`nin görevleri

Dış ticarete ilişkin konularda çalışmalar yapmak, bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar nezdinde üyelerinin menfaatlerini ülke çıkarları çerçevesinde koruyucu ve geliştirici çalışmalar yapmak.

İhracatçılar arasında mesleki ahlâk ve dayanışmayı sağlamak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM)’in görüşünü ve Ekonomi Bakanlığı’nın onayını almak kaydıyla sektörü ile ilgili mevcut eğitim ve öğretim kurumlarına yardımda bulunmak, yenilerinin kurulmasına öncülük etmek ve katkıda bulunmak.

Tim’in görüşünü ve Bakanlık onayını almak kaydıyla; amaç ve görevlerini gerçekleştirmeye yönelik vakıf kurmak veya kurulmuş olanlara iştirak etmek, bütçe imkânları çerçevesinde gerektiğinde mal ve hizmet almak, yaptırmak, satmak, kiralamak, rehin ve ipotek işlemleri tesis etmek ve kaldırmak, gerektiğinde iştigal sahası ile ilgili ortak hizmet verecek şirket, dernek, tesis ve işletmeler kurmak, kurulmuş olanlara iştirak etmek, laboratuar, test, muayene ve belgelendirme konularında üyelerini desteklemek, fuar, sergi ve tanıtım faaliyetlerini düzenlemek, düzenlenecek fuar ve sergilere iştirak etmek ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak.

TİM tarafından verilecek dış ticarete ilişkin diğer görevleri yapmak.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği LOGO

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İİB)`nin 2015 yılı Faaliyetleri

Birlik bünyesinde 5 URGE projesi aktif olarak faaliyetler gerçekleştirmektedir. Ayrıca Mobilya Sektörü Dünya Markası Turquality Projesi, Sektörel Alım Heyetleri, Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri ve Milli Katılım organizasyonları ile Kağıt ve Karton Ambalaj sektörüne yönelik tasarım yarışmaları organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Bahsedilen destekler kapsamında 2015 yılında önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş ve 2016 yılında da yine önemli etkinlikler planlanmıştır. Bu doğrultuda:

URGE Projeleri Çerçevesinde

Ocak 2015 Amerika Alım Heyeti ve Şubat 2015 Cezayir Heyeti gerçekleştirilmiş; Mayıs 2015 Index Dubai Fuarı, Eylül 2015 CIFF Şanghay Fuarı ve Ekim 2015’de de İndex Hindistan fuarlarına katılım gerçekleştirilmişidir.

Yine 2016 yılında ABD Highpoint fuarı, Index Dubai fuarı ve CIFF Şanghay Fuarı kapsamında etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Milli Katılım Organizasyonları Çerçevesinde

Mart 2015 CIFF Guangzhou, Eylül 2015 Furniture China, Eylül 2015 Fahpack Almanya fuarlarına katılım gerçekleştirildi.

2016 yılında IMM Köln, CIFF Guangzhou, ABD High Point, Furniture China ve Paris Ambalaj Fuarlarına milli katılım organizasyonları gerçekleştirilecektir.

-turk-mobilyacisi-iran-a-acilan-kapidan-hemen-ice-1642989

Turquality Projesi Çerçevesinde

Nisan 2015’de Milano’da İ-Saloni Fuarı çerçevesinde tanıtım etkinliği gerçekleştirilmiş ve 2016 yılında IMM Köln fuarı ve İ-Saloni fuarları kapsamında faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Üyelik için firmaların bilgilerini detaylı olarak belirtecekleri internet sitesinde yer alan form ve belgeleri / ödemeleri tamamlamak gerekmektedir.

 resized_36757-d417mobilyakimyasalz4m4e57

ORSİAD : İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak, 2015 yılını sektör acısından değerlendirir misiniz?

Türk mobilya sektörü komşu ülkelerdeki kaos ortamına rağmen ihracat rakamlarındaki başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Türk mobilya sektörüne ait 2014 ihracat verilerini ele aldığımızda ihracat trendindeki artışımızın dünya ihracat sıralamasında İsveç ve Danimarka’yı geride bırakarak sektörümüzü 12.sıraya taşıdığını görüyoruz. 2015 yılının ilk yarısına ait verileri göz önünde bulundurduğumuzda ise sektörün 1 miyar 100 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaştığını görüyoruz. Bu veriler ışığında ihracatımızdaki artışın devam edeceğini beklenmektedir.

1425159969252

ORSİAD : Şu anda sektörün önündeki en büyük sorun nedir? Sorun için çözüm öneriniz nelerdir?

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yerelde ve uluslararası alanda rakip firmalarla mücadele edebilmesi için tüketicinin istek ve ihtiyaçlarına uygun şekilde ve kalitede ürün üretmesi gerekiyor.

Bu noktada sektör olarak hem ölçülebilir kalite belgelerini hem de ulusal/ uluslararası kalite standardı kurumlarını dikkate almalıyız. Aynı zamanda sektörün AR-GE ve tasarıma yapacağı yatırımlarla gerek ürünlerin nasıl daha kaliteli ve tüketicinin beklentilerine uygun olacağının çözümlerini bulunmasına gerekse yeni fikirler geliştirilmesine katkı sağlanacaktır.

mosfed-baskanligina-ahmet-gulec-secildi-6756767_3592_o

ORSİAD : 2016 sektörü neler bekliyor?

2016 yılında Türkiye mobilyacılık sektöründe var olan sorunların minimuma indirerek sektörün var olan istikrarlı başarısını korumasını bekliyoruz. Aynı zamanda yeni pazarlara yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin ve işbirliklerinin 2016 yılında meyvelerini vermesini ümit ediyoruz. Aynı zamanda 2016 yılında gerçekleştireceğimiz İstanbul Mobilya Fuarı – CNRİMOB’un bu anlamda büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.

iib