AGT’den Ekonomiye Büyük Katkı

Türkiye’nin önde gelen ahşap bazlı panel ve laminat parke markası AGT ihracat odaklı büyümesini sürdürüyor. Toplamda gerçekleştirdiği 270 milyon Euro’nun üzerindeki yeni yatırımlarıyla, ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı katkılarla dünyada markalaşmayı hedefliyor.

 

1984 yılında gelişen teknolojiyle ahşabın kişiye ve kurumlara özel işlenip geliştirilebileceği hayaliyle kurulan AGT (Ahşabı Geliştiren Teknoloji), bugün ahşap bazlı panel sektöründe sadece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 182. sırada yer alan AGT, ürettiği ürünlerin yaklaşık yüzde 50’sini katma değerli olarak başta Kanada, Doğu Avrupa, Balkanlar, Rusya ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 70’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. İlk İhracatını gerçekleştirdiği 2000’li yıllardan bugüne cirosunu yaklaşık 30 kat arttıran marka, yurt içi ve yurt dışında yaptığı yeni yatırımlarla istihdama dolaylı olarak 30.000 kişilik bir katkı sağlayarak, cari açığın azaltılmasına da önemli ölçüde katkı sağlamayı hedefliyor.

Büyümesi hız kesmeden sürdüren AGT, hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen yoğun talebi karşılama hedefiyle yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artırıyor. Bu çerçevede modern üretim tesislerine ek olarak II. MDF hattı yatırımını gerçekleştiren AGT, yılın son çeyreğinde devreye alacağı yeni yatırımıyla yıllık MDF üretim kapasitesini 950.000 metreküpe çıkarmayı, 40 milyon m²’in üzerine çıkaracağı laminat parke üretimiyle de dünyadaki toplam arzın %4’üne doğrudan katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

5 kıtadaki 1000’den fazla satış noktasında sunduğu dünya standartlarındaki kaliteli ve katma değerli ürünleriyle, milyonlarca insanın hayatına dokunan AGT, dünyayı gelecek nesiller için daha yaşanılır bir yer yapabilme misyonuyla tüm çalışmalarının odağına insan odaklılığı ve sürdürülebilirliği alıyor. Hammaddesini doğadan elde eden bir marka olarak doğadan aldığını geri verme konusunda son derece hassas davranan AGT, bu çerçevede hayata geçireceği 5 MW Biyokütle Enerji Santrali ile MDF üretimin sürecinde ortaya çıkan talaş, kabuk, toz gibi atıkları yakarak ısıl enerjiden elektrik üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor.