Baharın gelmesi ve havaların ısınması ile çalışanların ofiste vakit geçirme motivasyonu oldukça düşüyor. Uzun saatler boyunca zaman geçirmek zorunda kalınan ofislerin, kışın kasvetli ve gri havasından arınarak, baharın enerjisine bürünmesi oldukça önemli.
Bürotime Tasarım Ekibi, sentetik yaşam alanları içinde doğaya dönüş isteğinin gitgide arttığı günümüzde ahşap ve doğal kaplamanın soft tonlarla kullanımına, geçirdiği sıcak doku algısının yanı sıra doğal bir malzeme olması ve akustik performansı ile keçe kullanım alanlarına dikkat çekiyor.
İyileştiren mimari “biyofilik tasarım”ın yararları nelerdir?
Mikro tasarımlardan makro dizaynlara kadar ofislerdeki dekorasyon kaygılarının bütünselliğe ve sürdürülebilirliğe yöneldiğini belirten Bürotime Tasarım Ekibi; “Yeşil tasarımlar, çalışma mekanlarımızda önemli bir yer tutarken işlevsel mimari çözümler bireysel verimliliğimizi artıracak yeni alanlar yaratmanın önünü açıyor. Doğaya olan özlemimiz, kendisini en küçük malzeme detaylarından biyofilik tasarımlara kadar kendini anımsatarak ofislere yeni bir soluk getiriyor. İyileştiren mimari tasarım olarak da nitelendirilen biyofilik tasarım anlayışından hareketle; yeşil renkli bitkiler ve cam fanuslara baharın da gelişiyle ofiste daha çok yer açılabilir. Yine baharın müjdecisi olan çiçekler ve küçük ağaçlar dengeli bir şekilde ofislerde kullanılarak hoş bir görüntü yakalamanızı sağlar. Daha ferah ve aydınlık mekânlarla daha enerjik ve canlı bir ortam yaratmanız mümkün. Açık renkte duvar boyaları tercih etmek önemli, böylelikle çalışanlar işlerine daha rahat odaklanabilmektedir. Mobilya seçimlerinin de özenle yapılması gerekmektedir. Karışık renklerin tercih edildiği bir alan, hem dikkati dağıtır hem de kafa karışıklığına neden olabilir. Bunun yerine birbiriyle uyumlu, soft tonlarda kombinler yapmak gerekir” açıklamasında bulundu.
Ofisteki verimlilik çalışan yaratıcılığını etkiliyor
Akıllı çalışma alanları ile çalışanların iyileştirilmiş sağlıkları ve performansları arasında doğrudan bir ilişki olduğuna dikkat çeken Bürotime Tasarım Ekibi; “2018 yılının genel ofis mobilya trendleri alışılmadık çalışma alanları, dinamik mekânlar, biyofilik tasarımlar ve ev rahatlığındaki çalışma alanlarından yola çıkıyor. İşyerinde doğayı birleştirmek için yapılan basit değişiklikler bile çalışanların çalışmaya başladığı zaman nasıl hissedeceği ve çalışırken ne kadar mutlu, yaratıcı ve üretken oldukları üzerinde büyük etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalara göre ofisteki verimlilik yüzde 8 oranında artırılabiliyor, çalışanların iyi hissetme oranının yüzde 13 artması ise yaratıcılığın ve işe gitme oranının artmasına olanak tanıyor” ifadelerini kullandı.