Firmaların yüzde 25’i e-fatura kullanıyor. 2016’da 2 trilyonluk e-fatura kesildi

 

GİB verilerine göre e-fatura çözümü gönderen için yüzde 57, faturayı alan için yüzde 62 oranında tasarruf sağlıyor. 2017 başı itibariyle e-defter uygulamasına kayıtlı mükellef sayısı yaklaşık yüzde 10’luk bir artışla 59 bin 875’e yükseldi. E-arşiv uygulamasına geçiş yapan mükellef sayısı ise yaklaşık yüzde 29’luk bir artışla 6.573’e ulaştı.

E-Dönüşüm stratejisi kapsamında yürürlüğe giren hizmetler, ülke çapında hızla yaygınlaşıyor. Yeni yasal düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler, fatura, defter ve arşiv gibi iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasına imkân sağlıyor. E-fatura mükellef sayısı, 2017 yılı başında 62 bini aştı. Kayıtlı mükellef sayısı 1,5 senede 2,5 kat artmış durumda. Yıllık düzenlenen e-fatura adedi 170 milyon 673 bin, e-arşiv fatura sayısı ise 1 milyara ulaşmış bulunuyor.

 

E-fatura maliyeti 1 TL, kâğıt fatura 5-15 TL

 E-fatura, e-defter, e-arşiv fatura gibi e-dönüşüm uygulamaları, kullanıcılara yüzde 50 ila yüzde 90 arasında tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda ülke ekonomisine yıllık 3 milyar TL’nin üzerinde katkı sunuyor. E-dönüşüm uygulamaları, kâğıt, yazıcı, kartuş, baskı, zarf, kargo, posta, depolama, işçilik, noter tasdikleri gibi birçok kalemden oluşan maliyetleri minimuma indirerek, ticari işlemlerde hız ve kolaylık kazandırıyor. Saniyeler içinde gönderilip alınabilen e-fatura gönderme ve alma maliyeti 1 TL’nin altında. Birkaç gün içinde teslim edilebilen kâğıt faturanın ise 5-15 TL arasında maliyeti mevcut. E-fatura kullanımı aynı zamanda kâğıt fatura kullanımı sırasında harcanan işgücünü altıda bire düşürüyor.

2016’da 2 trilyonluk e-fatura üretildi

2017’de e-fatura için 10 milyon TL olan yıllık ciro sınırının 8 milyon TL’ye inmesi durumunda, yıl sonunda e-fatura mükellef sayısının 100 bini aşabileceğini belirten Doğan E-Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Doğan, “GİB verilerine göre, 2016 yılında e-fatura mükelleflerinin e-fatura adeti 170.673.313. Oluşturulan e-fatura tutarı 2 trilyon TL’ye ulaştı. Verilere göre, 2010 yılından 2016’ya kadar e-fatura ve e-arşiv fatura kullanıcıları tarafından oluşturulan toplam fatura sayısı ise 8 milyar. Ayda 60 milyon bireysel e-fatura, 25 milyon kurumsal e-fatura kesiliyor. E-dönüşüm süreci kurumların ve ülkemizin önemli ölçüde tasarruf elde etmesini sağlıyor. Doğan E-Dönüşüm olarak, yenilikçi uygulama ve hizmetlerimizle e-dönüşüm pazarına katkı sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Doğan E-Dönüşüm Hakkında:

Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri, e-dönüşüm sektöründe hizmet vermek amacıyla, 1994 yılında zarf sektöründe faaliyetine başlayan Doğan Zarf yatırımıyla 2016 yılında faaliyetine başladı. Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri, Doğan Zarf’ın 20 yılı aşkın deneyim ve 35 ülkeye yapılan ihracat gücünü arkasına alarak, e-dönüşüm sektöründe fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarını yürütüyor. Uzman ekibi, yenilikçi teknolojisi, Ar-Ge gücü ile müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetleri sunan Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri, Türkiye çapındaki yaygın bayi ağı ile hizmet veriyor. Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri’nin ana hedefleri arasında, güvenli, hızlı ve kaliteli şekilde hizmet vermek ve servis aşamasında müşteri memnuniyetini en üst noktalara taşımak bulunuyor.
Gelişmiş alt yapısı sayesinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan mevzuatlara hızla uyum sağlayan Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri, e-dönüşüm sektörüne öncülük etmeyi hedefliyor.