Türkiye’nin küresel mobilya ihracatından aldığı payı hızla artırıyor. Mobilya taşımacılığında da uzmanlaşan Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “İhracatımızın yükselen değeri mobilya mobilya sektörü de moda akımlarından etkileniyor. Bu nedenle güçlü stoklar yerine hızlı tedarik ve lojistik önem kazandı.”dedi.
Tasarımlarında küresel ve yerel trendleri yakından takip eden mobilya sektöründe, dış talep rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye, pandemi sonrası önemi daha da artan hızlı teslimatta ise coğrafi konumuyla öne çıkıyor. TÜİK verilerine göre mobilya ve yatak takımı eşyası ihracatı geçen yıl 2021’e kıyasla yaklaşık yüzde 10 arttı, 4 milyar 632 milyon dolarla rekor tazeledi.
Türkiye – Avrupa hattında entegre lojistik hizmetler sunan Intermax Logistics, mobilya ihracatçılarına yönelik taşımacılık ve depolama hizmetlerinde çeşitli avantajlar sağlıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, uluslararası mobilya taşımalarında özel donanımlı araç ve ekipmanlar kullandıklarını, alanında uzman personelle hizmet verdiklerini belirtti. Güçlü stok yerine hızlı tedarik önem kazandı
Güvenli şekilde paketlenen mobilya ürünlerinin yükleme-boşaltma işlemlerini özenle gerçekleştirdiklerini anlatan Çelikel, “İhracatımızın yükselen değeri mobilya ürünlerini yurt dışına güvenle taşıyor, zamanında ve hasarsız teslim ediyoruz. İhtiyaç halinde Türkiye’nin yanı sıra başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde depolama ve stok yönetimi hizmeti de veriyoruz.” dedi.
Çelikel, sektörde moda akımların çabuk değişebildiğini, farklı kuşakların farklı tarzları tercih ettiğini, bu nedenle güçlü stoklar yerine talebe göre üretim ve hızlı tedarikin önem kazandığını vurguladı.
İhracatın yaklaşık yarısı Avrupa ülkelerine
Küresel çaptaki tedarik sorunlarına karşın yerli lojistik firmalarının hızlı ve güvenli teslimatla öne çıktığına dikkati çeken Çelikel, şunları da kaydetti:
“Lojistik şirketleri ve çalışanlarının da yoğun gayretleri ve destekleriyle Türkiye, küresel mobilya ihracat pazarından aldığı payı artırıyor. Son dönemde özellikle gelişmiş, zengin ülkelere ihracat hızlandı. TÜİK verilerine göre geçen yıl ihracatın yaklaşık yarısı Avrupa ülkelerine yapıldı.”