Siempelkamp Müşteri Sempozyumu

1883 yılında Almanya’nın Krefeld kentinde kurulan Siempelkamp, ahşap esaslı levha endüstrisinin (MDF, Yongalevha, OSB) Türkiye’de büyümesinin bir sonucu olarak Siempelkamp Maschinen und Anlagenbau adı ile 2010 yılında Türkiye’de ofis açarak müşterilerine olan hizmet kalitesini arttırmayı amaçlamıştır.

Uluslararası bir teknoloji tedarikçisi olan Siempelkamp’ın, Türkiye’de farklı firmalara ait, çeşitli lokasyonlarda kurulu 35 adet kontinü tesis (3 tanesi kurulum aşamasında) ve 7 adet katlı pres (1 adet OSB, 1 adet doorskin, 1 adet MDF, 1 adet trafo board ve 3 adet yongalevha) üretim hattı ile gerek ülkemizin ve gerekse dünyanın ahşap esaslı levha endüstrisine katkısı büyüktür.

 

Yenilikçi vizyonu ve en iyisini sunma misyonu ile yola çıkıp, bu amaçla sürekli kendini geliştiren firma, yenilik üretme, teknolojik gelişme, ürün grupları, modernizasyon ve güncelleme  faaliyetleri ile Endüstri 4.0 uygulamalarının geleceğine ilişkin bilgileri müşterileri ile paylaşmak amacıyla, 11-12 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Pendik’te yer alan GreenPark otel çatısı altında Türk ahşap esaslı levha sektöründen yaklaşık 100 katılımcının yer aldığı ilk Siempelkamp Müşteri Sempozyumu‘nu düzenledi. 100 den fazla mühendis ve yöneticinin yer aldığı sempozyumda, ahşap levha üreticilerinin fabrika müdürleri ile üretim ve yatırım ekipleri, iki gün boyunca bilgi alışverişinde bulundular. Yarının ahşap bazlı levha sektörünü güçlendirecek olan her türlü soru, cevap ve tartışmaya yönelik içerik, iki gün boyunca İstanbul’daki sempozyumun gündemini oluşturdu.

Katılımcıların, Ulrich Kaiser, Siempelkamp Türkiye  Genel Müdürü Faruk Şişci, Siempelkamp yan kuruluşları SLS ve Pallmann’ın Genel Müdürü Stefan Wissing ve Genel Müdür Dr. Ing. Stephan Niggeschmidt tarafından karşılandığı sempozyumda, Siempelkamp uluslararası satış direktörü Mr. Ulrich Kaiser, ‘’Türkiye, Avrupa’daki ahşap esaslı levha endüstrisinde teknolojik gelişimin  öncüsü oldu. Bu nedenle, müşterilerimizle aktif bilgi alışverişini başlatmak bizim için bir onurdur” dedi. Sempozyumun odak noktasında yeni hibrid sunta, Siempelkamp tarafından yeni geliştirilen EcoFormer, EcoPilot ve EcoScan NEO gibi ürünler yer aldı. Siempelkamp ortağı Elektronic Wood Systems de (EWS), EcoScan NEO’nun avantajlarını vurgulamak için toplantıya katıldı. 3D teknolojisinin sunumu gerçekleştirildi. Dr. Stephan Niggeschmidt yaptığı sunumda, SLS’nin 7/24 Uzaktan Hizmet ve Hizmet 4.0’ın ahşap esaslı levha endüstrisindeki dijital dönüşüme nasıl ilham verdiğini gözler önüne serdi. Stefan Wissing ise, her mükemmel ahşap esaslı levha başlangıcının tam uyumlu küçültülmüş malzeme olduğunu örnekleriyle gösterdi. Dr. Stephan Niggeschmidt ayrıca ham levhaların manuel ölçümünün artık geçmişte kaldığını, SicoCam Inline levha ölçüm sistemine dayanarak anlattı. Ulrich Kaiser ise, Belçikalı Siempelkamp’a bağlı kuruluş Sicoplan’ın 3D mühendisliğinin avantajlarını özetledi.

Sektörün öncüsü konumundaki Siempelkamp , her iki senede bir organize etmeyi planladığı sempozyum, 2020 yılı organizasyonunu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. Türkiye ofisi ile beraber organize edilen, yenilikleri ve fırsatları sunmaya hazırlandığı sempozumun ikincisi 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde yine Pendik GreenPark otelinde  ve konaklamalı olarak gerçekleşeceğini ve  130  farklı yönetici ve mühendis ile 20 kişiden oluşan Siempelkamp ve grup şirketlerinin farklı kademede yöneticilerini buluşturacağını bildirmekten onur duyar. İlk organizasyonda olduğu gibi, gecenin sonunda sürpriz Show ve hediye çekilişi ile ,  sempozyum kültürünü kalıcı hale getirmek amacı güdülmektedir.

12 senedir satış uzmanları, servis ve yeni proje mühendisleri ile Türkiye’de ve dünyada hizmet veren Siempelkamp Türkiye ofisi, son 2 yıl içerisinde 1 tanesi Türkiye’nin ilk kontinü OSB tesisi olmak üzere toplam 6 yeni yatırımı Türkiye ekonomisine kazandırmıştır. 450 m3/gün kapasiteli kontinü OSB tesisi, 750 m3/gün’e arttırılmak üzere dizayn edilmiştir.

2022 yılının başında, Türkiye ofisine dahil olan 2 mühendis ile yeni projelere, uluslararası düzeyde destek verilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda hizmet ve mühendislik gücünü arttırmaya devam eden ofis, bu bağlamda şirket yapısında da dönüşüme hazırlanmaktadır.