Markalı gayrimenkul projelerinin iç mekan tasarımlarını üstlenen Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, koleksiyon tasarım danışmanlığını üstlendikleri Decovita’nın, 8-12 Mart 2017 tarihleri arasında CNR EXPO’da düzenlenen Unicera fuar standını tasarladı.
Ofis, rezidans ve toplu konut projelerinin iç mekan tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, koleksiyon tasarım danışmanlığını üstlendikleri Decovita’nın 8-12 Mart tarihleri arasında UNICERA-Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda sergilenen ve 840 metrekarelik bir alanda konumlanan stantını düzenledi.
Stant tasarımının, Decovita’nın “yaşam dekoru” sloganından yola çıkılarak kurgulandığı ve yalnızca bir sergi alanı tasarımından öte, yaşayan mekanlar bütünü olarak ele alındığı fuar standında, 2 adet karşılama alanı, kafe ve ağırlama alanı ile tüm mekana yayılmış 17 adet sergi mekanı bulunuyor. 840 metrekarelik alanı çevreleyen cephelerde, yine sergi niteliği taşıyan 4 adet vitrin yer alıyor.
Gönye Proje Tasarım’ın seçtiği Decovita seramik koleksiyonuna ait “Fabricline”, “Loft”, “Marble” ve “Woodstyle” serilerinden oluşan dört ayrı seçkinin 11 adet alt kategorisinin sergilendiği fuar standı tasarımında, seramiklerin farklı işlevlerdeki yaşam alanlarına dekor oluşturması hedeflenmiş. Bu girdi esas alınarak sirkülasyon alanları belirlendikten sonra, kalan alanlara fonksiyonlar yerleştirilmiş.
Tasarımda, lansmanı yeni yapılan marka için, girişten itibaren etkileyici bir atmosfere sahip bir tasarım olması gerekliliği üzerinden devam edilmiş. İçerdeki tasarımların, standın tüm cephelerinden, seperatörlerin arasından algılanabilmesi için, her bir cephede yırtıklar açılarak koridorlardan göz teması sağlanmış ve sağır cephelerde de vitrin alanları oluşturulmuş. Canlı bitki dekorlarının, doğal ve ferah bir ambiyans oluşturmak için kullanıldığı standın genelinde, tüm zeminler 60×120 boyutlarında ve farklı desenlerde seramiklerle kaplanmış. Stant girişi iki cepheye hitap edecek şekilde açılı yerleştirilerek, iç mekan plan yerleşimine de bu açı taşınmış.
Stanttaki kafe, ziyaretçilerin ağırlanabilmesi için geniş ve konforlu bir alan olarak kurgulanmış. Koridordan geçen ziyaretçilerin ilgisini çekebilmek ve davetkar bir algı yaratmak için planlanan kafe yanındaki seperatör dikmelere, aynı zamanda 30×120 cm seramikler yerleştirilmiş. Seramiklerin sergilenmesi için; sergi mekanı, banyo, otel odası, dinlenme-okuma alanları, ofis odası gibi farklı işlevlerde mekanlar oluşturulmuş.
Mekanlarda zemin ve duvar olarak birbiriyle uyumlu kullanılabilecek seriler tercih edilirken, bir yandan da mümkün olduğunca çok ürün sergilenmeye özen gösterilmiş. Standın orta bölümündeki bahçe alanı, dış mekana uygun “Loft” serisi ürünlerinin tercih edilmesi ve tavana yerleştirilen halatlardan sarkan çiçek ve sarmaşıkların da katkısıyla en ilgi çekici mekanlardan birine dönüştürülmüş.
“Fabricline”, “Loft”, “Marble” ve “Woodstyle” ana kategorileri ve onun 11 alt grubundan oluşan Decovita seramik koleksiyonun her serisi kendine has doku, çizgi, renk ve özelliğe sahip. “Fabricline”, tekstil desenli ve dokulu ürünlerden oluşurken, “Marble” serisinde mat ve parlak yüzeylerde mermer desenler bulunuyor. “Loft” kategorisi, alt kategorilerinde beton ve çimento dokulu seramikleri içerirken, “Woodstyle” ahşap ve parke desenli seramiklerle öne çıkıyor.
Gönye Proje Tasarım Hakkında:
Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal tarafından kurulan İstanbul merkezli iç mimarlık ofisi Gönye Proje Tasarım, çözüm ortağı olarak birlikte yol aldığı inşaat ve gayrimenkul yatırım şirketleri ile rezidans, toplu konut ve ofis projeleri başta olmak üzere bir çok iç mimari projeye imza atıyor.
Tasarladığı mekanlarda yaşayacak kişilerin zevkleri, yaşam tarzları ve ihtiyaçları doğrultusunda başladığı projeleri, işverenin verilerine uygun olarak hazırladığı konsept sunumu, fiyat analizleri, uygulama projelerinin hazırlanması, proje imalat takibi, kalite kontrol süreci ve iş programı ile zamanında teslim etmenin önemini bilerek gerçekleştiren Gönye Proje Tasarım, projenin tasarım öyküsünden uygulamanın son noktasına kadar, bir yandan ince detaylarla oluşan konsept bütünlüğünü korumak için özen gösterirken diğer yandan da belirlenen maliyet hesapları çerçevesinde projeyi tamamlamak ilkesiyle çalışıyor.
Üretimlerini hayal ettiği mekanlara işveren memnuniyeti ile sonuçlanan konsept ruhunu tattırma ve birbirini tekrar etmeyen kaliteli projelere imza atma hedefiyle gerçekleştiren Gönye Proje Tasarım, ele aldığı projeleri, işlevsel ve estetik tasarım anlayışı ile yönlendirerek sektörde fark yaratıyor.