GYODER ALMANYA’DA TÜRKİYE’YE YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin:
“Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, kendi memleketlerinde
yatırım hayallerini gerçekleştirmeleri için doğru bir zaman”

GYODER, Almanya’da gerçekleştirilen Evim Türkiye Fuarı’nda, Türkiye’de yatırım çağrısında bulundu. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, kendi memleketlerinde yatırım hayallerini gerçekleştirmeleri için doğru bir zaman. Avrupa’daki vatandaşlarımızı ve yabancı yatırımcıları, gelecek vadeden yatırım fırsatları için ülkemize davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Almanya’nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda yatırımcılarla buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen, Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının katıldığı fuarda, ziyaretçilere, cazip yatırım fırsatlarıyla 100’ün üstünde proje sunuldu.

Yatırım konusunda doğru bilgilendirmeye ihtiyaç var

Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü olarak, Evim Türkiye Fuarı’nı Türkiye’de yatırım fırsatlarının anlatılması adına desteklediklerini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Bugün hem yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın hem de yabancı yatırımcıların ülkemizde gayrimenkul yatırımı yapması için doğru bir zaman. Avrupa’daki Türkler’in kendi ülkelerinde, kendi memleketlerinde yatırım yapma hayalleri var. Ancak yatırım konusunda doğru bilgilendirmeye ihtiyaç duyuyorlar. İşte bu ihtiyaca cevap vermeyi hedefleyen ‘Evim Türkiye’, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki yatırım imkanlarını görmelerini sağladı” diye konuştu.

GYODER’in kitapçığı Almanya’daki yatırımcılara yol gösterecek

GYODER standında, Türkçe versiyonunu hazırladıkları ‘How to Buy Property in Turkey?’ kitapçığını da katılımcılarla paylaştıklarını vurgulayan Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Ülkemizde yabancı yatırımcıya satış düzenlemesi yapıldığında, sektörün çatı örgütü olarak, yabancıların yanlış yönlendirilmesini önlemek için harekete geçtik. GYODER olarak hazırladığımız “Türkiye’de A’dan Z’ye Mülk Edinme” kitapçığıyla Türkiye’de yabancıların gayrimenkul sahibi olabilmesinin yollarını göstermeyi amaçladık. Sürekli güncellediğimiz ve özellikle yurtdışındaki fuarlarda katılımcılara sunduğumuz kitapçığımızın Türkçe versiyonunun ise Almanya’da yaşayan gurbetçi yatırımcılara yol göstereceğine inanıyoruz” dedi.

 

Hedefimiz yabancı yatırımcıya satışta 10 milyar dolara ulaşmak

Türkiye gayrimenkul sektörünün, gelişen dünyaya hızla uyum sağlaması için güncel düzenlemelerle önünün açıldığına dikkat çeken Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şöyle konuştu: “Sektörün finansmanını genişleten yeni düzenlemelerle birlikte gayrimenkul yatırımları daha cazip hale gelirken, satışlara ivme kazandıran adımlar atıldı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önemli bir hamlesiyle, 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması şartı 250 bin dolara indirildi. Yabancıya satışın büyük bir potansiyel içerdiğinin farkında olan kamu yöneticilerinin, bu konuda yapıcı adımlar atması, sektörümüz adına gerçekten sevindirici. Bu çerçevede yeni düzenlemelerin hayata geçtiği 2018 yılında, gayrimenkul sektöründe canlanmanın en yoğun olduğu alan yabancı yatırımcıya yapılan satışlar oldu. 2018 yılı sonunda 39 bin 663 adedi bulan yabancıya konut satışı, bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2019 yılında yabancıya konut satışı adedini 60 bine taşıma ve yaklaşık 6 milyar dolarlık satışı 10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var.”

Gayrimenkul ülkemiz için stratejik bir zenginlik

Türkiye gayrimenkul sektörünün, dünya ile kıyaslandığında çok daha büyük bir potansiyel içerdiğini vurgulayan Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Gayrimenkul, ülkemiz için stratejik bir zenginliktir. Son dönemin ekonomik konjonktürünü dikkate alarak, 2019 yılında farklılıklar oluşturmak, sektörün birlikteliğini yurt dışındaki platformlarda vurgulamak adına atılacak adımların başlangıcı olan bu fuarda, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı ve yabancı yatırımcıları, gelecek vadeden yatırım fırsatları için ülkemize davet ediyoruz.”

Gayrimenkul yatırımcıları için başvuru kaynağı: “Türkiye’de A’dan Z’ye Mülk Edinme”

GYODER’in 2013 yılında ‘Türkiye’de en doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?’ sorusundan yola çıkarak hazırladığı kitapçık, bireysel yabancı yatırımcıya yol göstermeyi hedefliyor. Gayrimenkul alırken yatırımcının tüm sorularına cevap veren, A’dan Z’ye Türkiye’de gayrimenkul edinmenin tüm prosedürlerini en ince ayrıntısına kadar anlatan kitapçık; edinim aşaması, elde tutma aşaması, elden çıkarma aşaması ve yatırım yoluyla vatandaşlık alma aşamasına kadar tüm süreçlerle ilgili dikkat edilmesi gereken temel konuları kapsıyor. İlk 6 baskısı 20.200 kişiye ulaştırılan ve yoğun ilgi ile gören bu kitapçık Evim Türkiye Fuarı’nda Hall 8 B – D108 numaralı GYODER standında ücretsiz olarak ziyaretçilere sunuldu.

GYODER Hakkında

GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği); 2 Ağustos 1999 tarihinde, Türkiye’deki mevcut ve kurulmakta olan gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) temsilcileri tarafından, gayrimenkul sektörünü temsil ve gelişimini teşvik etmek, gayrimenkul yatırımlarının önündeki zorlukların kolaylaştırılması adına kanun – mevzuat çalışmaları yapmak, uluslararası yatırımcılar ile sektör ilişkilerini geliştirmek, sektörün önündeki sorunların iyileştirilmesine katkı sağlamak, sektörü bilgilendirmek ve eğitmek amacı ile kuruldu. GYODER’in gayrimenkul geliştirici, gayrimenkul yatırımcı, GYO, gayrimenkul danışmanlık, gayrimenkul değerleme, sigortacılık, mimari ve hukuk gibi gayrimenkulün ana ve yan sektörlerini kapsayan 300’e yakın kurumsal üyesi bulunmaktadır. GYODER, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile yürüttüğü işbirlikleriyle, sektöre ilişkin tüm süreçlerde etkin görevler üstlenmektedir. Ulusal ve uluslararası platformlarda sektörü temsil eden GYODER sektörde iletişimi güçlendirerek gerekli network ağının oluşmasına katkı sağlamaktadır.