Gayrimenkulün uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyleyen Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Gayrimenkulde gerçek sonuçları alabilmek için asgari 3 yılı göze almak gerekir ama ideali 5 yıllık bir yatırımdır. Doğru yapılmış gayrimenkul yatırımı her zaman farklı yatırım enstrümanlarından daha iyi kazandırır. Kuşkusuz bu alışveriş güvenilir ve teknik bilgisine itimat ettiğiniz bir kurumdan olmalıdır” dedi.
Oturmak üzere gayrimenkul edinecek kişilerin dahi gayrimenkule yatırım gözüyle bakması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.
Gayrimenkulün uzun vadeli bir yatırım olduğuna değinen Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, ”Gayrimenkulle alakalı yatırımları borsa gibi değerlendirmemek gerekir. Gayrimenkulde gerçek sonuçları alabilmek için asgari 3 yılı göze almak gerekir ama ideali 5 yıllık bir yatırımdır. Doğru yapılmış 5 yıllık gayrimenkul yatırımı her zaman farklı yatırım enstrümanlarından daha iyi kazandırır. Oturmak üzere gayrimenkul edinecek kişiler dahi gayrimenkule yatırım gözüyle bakmalıdır. Zira gayrimenkul için harcanan para miktarı büyüktür. Dolayısıyla bugün maddi durumu istediği evi almak için yeterli olmayan kişiler, daha uygun fiyatlı başka bir yerde kiracı olup, çok kazandıracak bir yerden gayrimenkul yatırımı yapıp, sonra o gayrimenkulün fiyatı olgunlaştığında satıp hayallerindeki evi oturmak üzere satın alabilir ” dedi.
Doğru lokasyon ve doğru ölçekte olmalı
Doğru lokasyonda, doğru tatbik edilmiş, doğru ölçekli bir projeye yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Bazen çok büyük ya da çok küçük ölçekli projeler istenen performansı vermeyebilir. Bu nedenle gayrimenkul yatırımı yaparken güvenilir ve teknik bilgisine itimat ettiğiniz bir kişi ya da kurumla çalışmak gerekir. Ayrıca tüm vatandaşlarımıza tavsiyemiz gayrimenkulle ilgili işlerini konusunun uzmanı bir hukukçu gözetiminde planlamalarıdır” dedi.
- Havalimanı gibi projeler düşünülmeli
Bir projenin değerlenmesinde lokasyonun en başta gelen konu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, 3. Havalimanı’nın tamamlanmasıyla İstanbul’un kıtalararası uçan binlerce yolcuyu ağırlamaya başlayacağına dikkat çekti. Yılmaz, “Ataköy ve Basın Ekspres böyle yolların kesiştiği bir bölgede bulunuyor. Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerimize yabancı ilgisi boşuna değil. Bir zamanlar Maslak’ta yaşanan büyük değişim dönüşüm bu bölgelerde hızlanarak devam ediyor” şeklinde konuştu.
İstanbul’un marka değeri tarihinden geliyor
Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul’un medeniyetlerin mirasını taşımasının en büyük hazine olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları ekledi: “Bir 10 yıl sonra kimse Dubai’nin gökdelenlerini görmek istemeyecek. İnsanlar, 500 yıllık, 700 yıllık hatta 1000 yıllık eserleri görmeye gidiyor. Tarihi yaşatan şehirler marka değerlerini artırıyor. İstanbul’un marka değeri dünyada önde gelen kentler arasında yer alıyor. Çarpık kentleşmesi olsa da İstanbul, güzel bir kenttir. İslam dünyası olarak bakıldığında ise İstanbul’un tüm bu inanç coğrafyasının doğal merkezi olması gibi tarihi bir misyonu vardır. Bu parametreler ışığında baktığımızda İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı yüzde 3’e bile ulaşmamış durumda olması bize gidecek daha çok yolumuz olduğunu gösteriyor.”
Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy 2018’de tamamlanıyor
Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, iki projede de
teslimlerin 2018’de başlayacağını belirtti. Yılmaz, “Nivo İstanbul’da kaba inşaatın yüzde 50’si tamamlandı. Toplamda 1.800 konutun yapımı sürüyor. Nivo İstanbul, Basın Ekspres yolu Halkalı Kavşağı üzerinde 7 Parsel, 45 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm projesi. 200 bin metrekare inşaat alanı, 185 bin metrekare kapalı alan ve 15 bin metrekare peyzaj alanı. Altı blok ve yaklaşık 1.400 üniteden oluşuyor. Nivo Ataköy ise Atakoy’de eski açık oto pazarı yerinde 12 dönüm arsa üzerine 60 bin metrekareye yakın inşaat alanı. 2 blok ve yaklaşık 400 üniteden oluşuyor” şeklinde konuştu.