Alışveriş merkezi, otel, konut, ofis ve ticari mekanlar gibi birçok farklı alanda tasarım ve uygulama hizmeti veren Mimar Görkem Volkan öncülüğündeki MDArch tasarımı Gübretaş Merkez Ofisi, doğal malzeme kullanımının ön planda olduğu kullanıcı odaklı ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. İç mekan kurgusunun esnek çalışma alanlarına dönüşebildiği, gün ışığından maksimum fayda sağlayan Gübretaş Merkez Ofisi, bütüncül tasarımıyla kullanıcı memnuniyetini en üst düzeye taşımayı başarıyor.
New York, Lübnan, Katar ve Dubai’de sürdürdüğü mesleki pratiğinin ardından 2006 yılında İstanbul’da kurduğu MDARch çatısı altında, senaryosu iyi kurgulanmış ve iyi tasarlanmış mekanların, kullanıcı ilişkilerine ve hayatın niteliğine olumlu katkısı olacağını düşünerek, tasarım ve projelerinde de “mutlu ve verimli mekanlar” yaratmanın izini süren Mimar Görkem Volkan, Gübretaş Merkez Ofisi tasarımında da kullanıcı odaklı iç mimari yaklaşımını sürdürmeye devam etmiş.
İstanbul Göztepe’deki Nida Kule yapısının iki katında, 3000 metrekarelik bir alana konumlanmış olan Gübretaş Merkez Ofisi’nin tasarımında, mevcut yapı içindeki çekirdekten arta kalan alanlarda açık, yarı açık ve kapalı departmanlar kurgulandıktan sonra ofis içi sirkülasyonun sağlandığı koridorlar cepheye kadar uzatılarak ışığın iç sokaklara ulaşması hedeflenmiş. İç mekan kurgusunun en can alıcı kararlarından olan gün ışığını iç sokaklara ulaştırma fikri böylelikle mekanın bütününe daha şeffaf, daha dinamik ve kolektif bir ruhla entegre olmayı başarabilmiş.
Şirket departmanlarına göre planlanan Gübretaş Merkez Ofisi yerleşim şemasında, bölücü duvarlar cam ve ahşap elemanlar kullanılarak tasarlanırken yer yer dikey ahşap yüzeylerin tavanda devam ettirilmesiyle mekânsal süreklilik sağlanmış. Ahşap nervürlü bölücü duvarların ise cepheye yaslanarak bu bölücülerin cephe ile ilişkisi azaltılarak eşik elemanı olarak kullanılması hedeflenmiş.
İç sokaklarda oluşabilecek akustik problemler, tavanlarda kullanılan ahşap malzeme ve bölücü duvar alınlarındaki keçe gibi doğal malzemelerin kullanımıyla önlenirken, projenin kendi içindeki mimari kimliğinin oluşmasına da zemin hazırlamış.
Köşe odaların üst düzey yöneticilere ayrıldığı planlarda ortak kullanıma açık toplantı odaları yaratılarak ofis içindeki çalışanların ve dışarıdan gelen misafirlerin toplantılarını bu mekanlarda yapmasına imkan sağlanmış.
Görkem Volkan Kimdir?
Mimarlık eğitimine sırasıyla New York Pratt Institute ve Yeditepe Üniversitesi’nde devam eden Görkem Volkan, 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra Lübnan’da bulunan Nabil Gholam Architects’te çalıştı. Bu ofiste Katar ve Dubai’deki birçok karma yapının tasarım koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2006 yılında İstanbul’a döndükten sonra MDArch Mimarlık’ı kuran Görkem Volkan, çeşitli ölçeklerde mimari konsept geliştirmenin yanı sıra ağırlıklı olarak büyük ölçekli ticari alanların iç mekan tasarımını ve uygulamasını üstleniyor.
MDArch Hakkında:
2006 yılında Mimar Görkem Volkan tarafından kurulan MDArch Mimarlık İstanbul’daki ofisinde otel, konut, AVM, ofis, rekreasyon ve ticari mekan konularında proje ve uygulama hizmeti veriyor.
Senaryosu iyi kurgulanmış ve iyi tasarlanmış mekanların, kullanıcı ilişkilerine ve hayatın niteliğine olumlu katkısı olacağını düşünen, tasarım ve projelerinde de “mutlu ve verimli mekanlar” yaratmanın izini süren MDArch Mimarlık, mimari tasarım, iç mekan tasarımı, renovasyon, mobilya tasarımı, uygulama projeleri, keşif, metraj ve ihale dosyası dokümanlarının hazırlanması, mekan organizasyonu danışmanlığı ve ilgili konularda profesyonel kadrosuyla hizmet veriyor.
Tüm projelerinde, işverenin önceliklerini ve programın gerekliliklerini başarıyla yerine getirirken işveren ve mimar arasındaki ekip çalışmasının projeyi zenginleştiren en önemli etmen olduğuna inanan MDArch Mimarlık kurulduğu günden bu yana otel, konut, AVM, ofis, ticari mekanlar ve yat projelerinde 600.000 m2‘den fazla alanın tasarım, uygulama ve koordinasyon işlemlerini ve bunlara ek olarak 20.000 m2‘den fazla alanın da taahhüt işini başarıyla tamamlamış durumda.