Unilin’in IP bölümü, sunta geri dönüşüm teknolojisi Osırıs’i hayata geçirmek için DİEFFENBACHER ile ortaklık kurdu

Waregem, Belçika/Eppingen, Almanya – 4 Ekim 2024

Unilin’in fikri mülkiyet bölümü DİEFFENBACHER ve Unilin Technologies, Unilin’in patentli sunta geri dönüşüm teknolojisi olan ‘Osiris’i daha da ticarileştirmek için bir işbirliği anlaşması duyurmaktan mutluluk duyuyor. Bu ortaklık, MDF, HDF, THDF gibi ahşap suntaların ve tüketim sonrası malzemeler de dahil olmak üzere ahşap elyaf yalıtım levhalarının tamamen geri dönüştürülmesini sağlayarak her iki şirketin de döşeme ve panel endüstrilerinde sürdürülebilirliği sağlama taahhüdünü güçlendirmektedir. Bu anlaşma kapsamında DİEFFENBACHER, Osırıs makine ve ekipman teknolojisini sunta üretim süreçlerine küresel olarak sunmak için tercih edilen ortak olacaktır.

Atık suntadan yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş lifleri geri kazanmak için bir buhar patlama işlemi kullanan Osırıs teknolojisi, 2022’den beri faaliyette olan Unilin’in Bazeilles fabrikasındaki Osırıs 1.0 pilot tesisiyle başarıyla doğrulandı. Teknoloji, endüstride döngüsel bir ekonomiyi ilerletmede yalnızca çok önemli bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda çok önemlidir, aynı zamanda etkileyici bir yatırım getirisi iş durumu ile odun lifi tedariki için uygun maliyetli bir çözüm sunar.

Unilin Technologies Başkanı Bart Van der Stockt, “DİEFFENBACHER olarak bir endüstri lideri ile olan ortaklığımız, Osırıs teknolojisinin sunta endüstrisinde kullanıma sunulmasında kritik bir adımı işaret ediyor” dedi. “Sürdürülebilirlik, sektörümüzde önemli bir farklılaştırıcıdır ve DİEFFENBACHER ile ortaklık kurarak, olumlu çevresel etkiyi tüm sektöre yayabiliyoruz. Dahası, Osırıs teknolojisi sadece çevresel faydalar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yeni suntaların üretim maliyetlerinde de önemli bir azalma sağlar. DİEFFENBACHER ile birlikte, üreticilerin bu çığır açan teknolojiyi mevcut üretim süreçlerine sorunsuz bir şekilde entegre etmeleri için ihtiyaç duydukları çözümleri sunabileceğimizden eminiz.”

DİEFFENBACHER’İN Geri Dönüşüm iş Biriminin Satış Müdürü Jean-Christophe Zimmermann, ortaklık hakkında şu yorumu yaptı: “Sektörün yenilikçisi Unilin Technologies ile bu işbirliğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Sunta geri dönüşümünün önemi artmaya devam ettikçe, Osırıs teknolojisi ile uyumlu teknik ekipman sunma kabiliyetimiz, sunta endüstrisinin dönüştürülmesinde ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemede önemli bir adım olacaktır.”

DİEFFENBACHER ve Unilin Technologies arasındaki ortaklık, her iki şirketin de sunta endüstrisinde dönüştürücü değişimi yönlendirmeyi taahhüt ettiği ortak bir inovasyon ve sürdürülebilirlik vizyonunu temsil ediyor. Her iki şirket de uzmanlıklarını birleştirerek döngüsel ekonomiye önemli bir katkı sağlamayı ve dünya çapında sürdürülebilir sunta üretimi için yeni standartlar belirlemeyi hedefliyor.