DİEFFENBACHER, Pagnoni’yi satın aldı

7 Ekim 2024’ten itibaren Alman makine ve tesis üreticisi DİEFFENBACHER, merkezi Milano’nun yaklaşık 30 km kuzeydoğusunda, Aicurzio’da bulunan italyan aile şirketi Pagnoni Impianti S.r.l.’yi satın aldı. Şirket, yeni adı Pagnoni DİEFFENBACHER S.r.l. altında faaliyet gösterecek. Satın alma, tesis üreticisinin varlıklarını ve uzmanlığını ve ailesinin köklü şirketi yöneten altıncı nesli olan Genel Müdür Michele Pagnoni liderliğindeki dört kişilik ekibi içeriyor.

 

Pagnoni Impianti, 1848 yılında Stefano ve Martino Pagnoni kardeşler tarafından yağ presleri ve makarna şekillendirme makineleri ve sistemleri üreticisi olarak kuruldu. I. Dünya Savaşı’ndan sonra, şirketin kurucularından birinin torunu Nicola Pagnoni, özellikle kontrplak üretimi için sıcak plaka presleri üretmeye başladı. O zamandan beri Pagnoni, yonga levha, kontrplak, MDF ve sunta üretimi için tek ve çok açılımlı presler ve pres hatlarının yanı sıra melamin ve fenolik kağıt kaplama için HPL dekoratif laminatlar ve kısa devirli hatlar üretiminde uzmanlaşmıştır.

 

“Pagnoni, DİEFFENBACHER’DEKİ değerlerimize mükemmel bir şekilde uyuyor. DİEFFENBACHER cfo’su Lukas Langer, ”Şirket, iş yapma konusundaki ortaklığa dayalı yaklaşımı ve teknik olarak sağlam ve iyi tasarlanmış makine ve sistemleri nedeniyle sektörde büyük saygı görüyor” diyor. “Pagnoni’nin en güçlü yanlarından biri, müşteriler için karlı olan özelleştirilmiş çözümler geliştirme ve uygulama yeteneğidir. Michele Pagnoni’de, kapsamlı teknik bilgisi ve yetkin teknik desteği ile tanınan kanıtlanmış bir uzman da edindik ”diye ekliyor.

 

Şirketin satın alınmasıyla DİEFFENBACHER, ilk adım olarak mevcut Pagnoni müşterilerine odaklanacak. “Tanıdık Pagnoni temasları tarafından sağlanan kişisel destek devam edecek. Pagnoni ekibi, aynı zamanda bir temas noktası olarak da sunulacak olan tüm küresel DİEFFENBACHER servis ağımız tarafından desteklenecek, “diye açıklıyor DİEFFENBACHER’DEKİ Küresel Ömür Boyu Hizmet Ahşabı ve Geri Dönüşüm Başkanı Ralf Schmidt.

 

Uygulamada bu, örneğin Güneydoğu Asya’daki Pagnoni müşterilerinin İtalya’daki Pagnoni DİEFFENBACHER’DAKİ mevcut irtibatlarına doğrudan mı yaklaşacaklarını yoksa Malezya’nın Kuala Lumpur kentindeki DİEFFENBACHER Asya Pasifik ekibiyle mi iletişime geçeceklerini seçebilecekleri anlamına geliyor. Küresel DİEFFENBACHER üretim ağı, Pagnoni DİEFFENBACHER’İN kullanımına hemen açıktır. Schmidt, ”Bu, örneğin Kanada’daki DİEFFENBACHER Kuzey Amerika’nın Güney Amerika’daki Pagnoni müşterileri için yedek parça üretebileceği ve bunları hızlı bir şekilde teslim edebileceği anlamına geliyor” diyor.

 

DİEFFENBACHER, satış sonrası uzmanlığını, servis, yedek parça tedariki ve modernizasyonlar için mevcut iş ilişkilerinin desteğini sürdürmek ve güçlendirmek için kullanacaktır. “Pagnoni ve DİEFFENBACHER’İN müşteri tabanı büyük ölçüde çakıştığından, bu her iki tarafta da önemli bir sinerji potansiyeli yaratacaktır. Ortak müşterilerimiz Pagnoni ve DİEFFENBACHER’İN her şeyi tek bir kaynaktan sunabilmesinden faydalanacak “diye açıklıyor Schmidt.

 

Orta ve uzun vadede DİEFFENBACHER, Pagnoni ürünlerini portföyüne katacak. “Özellikle, kısa çevrim, HPL ve kontrplak fabrikaları hizmet yelpazemize faydalı bir katkı olacaktır. DİEFFENBACHER’DEKİ Ahşap İş Birimi Başkanı Stefan Zipf, ”Ahşap esaslı paneller üretmek için tek ve çok açılımlı tesislerdeki know-how’ı da ürün yelpazemize dahil edeceğiz ” diyor. “Şekillendirme iş Birimimizle, örneğin trafo panoları için özel preslerde de sinerjiler var” diye ekliyor.

 

“Pagnoni’nin satın alınması, kendimizi gelecek için daha da geniş bir şekilde konumlandırdığımız hizmet yelpazemize mantıklı ve mantıklı bir katkıyı temsil ediyor. Michele Pagnoni ve ekibini DİEFFENBACHER Grubuna sıcak bir şekilde karşılıyoruz ve harika bir çalışma ilişkisini dört gözle bekliyoruz ”dedi.