Kerim Bey, markanızı ve kendinizi kısaca bizlere anlatır mısınız?
1979 Ordu doğumluyum; bugüne dek birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptım ve yaklaşık 28 yıldır masif parke ve laminat parke sektörünün içindeyim. Bu meslek, dedem Şükrü Kuyumcu ve babam Yüksek Kuyumcu’dan bize kalan bir miras. Şimdi oğlum Emirhan Kuyumcu da dördüncü kuşak olarak aynı mesleği sürdürüyor.
Sektörde hem büyük hem de küçük çaplı birçok projede emeğimiz var. 2018 yılından itibaren Ünsallar Parke’nin taşeronluğunu üstlendim ve son iki yıldır da proje koordinatörlüğünü yürütüyorum. Böylece hem sahada hem de yönetim tarafında tecrübe kazanmış biriyim.
Verdiğiniz hizmetlerle diğer firmalar arasındaki fark sizce nedir?
Birçok firmadan farklı olarak, hem malzemede hem de ekip kalitemizde güçlü olduğumuzu düşünüyoruz. Satışını yaptığımız ürünlerin uygulamasını bizzat üstlendiğimiz için olası sorunlara hızlı ve etkin çözümler sunabiliyoruz. Bu, özellikle saha ekibimizin deneyimi ve hızlı müdahale kabiliyetiyle birleştiğinde, müşteri memnuniyetini artıran en önemli farkımız oluyor.

Sektör içinde ustaların ve perakende dükkânlarının yeri ve önemi hakkında görüşleriniz nelerdir?
Açıkçası bu iki unsur da birbirini tamamlıyor. Ben de eski bir usta olarak söylüyorum ki ustalar, sektörün belkemiği ve işlerin dönmesini sağlayan en kritik kişiler. Perakende dükkânlar ise işin ticari ayağını ve son kullanıcıyla bağlantıyı kuran taraf olduğu için sektörün “lokomotifi” konumunda. Ne kadar güçlü bir perakende noktası varsa, orada çalışan ustaların da o kadar güçlü ve değerli olduğuna inanıyorum.
Firmanızın teknik özellikleri nelerdir?
Firmamız, Türkiye’nin en büyük toptan, perakende ve proje şirketlerinden biri. Parke, panel kapı, mutfak dolabı, çelik kapı, duvar paneli ve MDF çeşitlerini hem satış hem de uygulama hizmeti olarak sunuyoruz.
Bünyemizde mimar, pazarlama, satış, satış sonrası hizmet, muhasebe, iş sağlığı ve güvenliği, perakende, proje ve sevkiyat gibi farklı birimler bulunuyor. Bu sayede, projelerin her aşamasını planlayıp yönetebilme kapasitesine sahibiz.
Hangi illerde hizmet veriyorsunuz?
Merkezimiz İstanbul’da olmakla birlikte Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Trabzon’da da projeler yürütüyor ve hizmet veriyoruz. Bu geniş coğrafi dağılım, hem saha deneyimimizi artırıyor hem de çok farklı müşteri profilleriyle çalışma imkânı sunuyor.

2025 yılıyla ilgili sektörden beklentileriniz nelerdir?
Açıkçası 2025’te sektörde hem iç pazarda hem de yurtdışında daha fazla hareketlilik bekliyorum. Özellikle akıllı ev teknolojileri ve sürdürülebilir ürünlere talep hızla artıyor. Biz de masif parke ve laminat parke alanında hem kalite standartlarını yükseltmek hem de müşterilerimize daha çevreci çözümler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ayrıca, yeni nesil ustaların yetiştirilmesi konusunda da 2025’i bir fırsat yılı olarak görüyorum. Tecrübeli ustaların bilgi birikimini genç kuşaklara aktararak sektördeki iş kalitesini koruyup, hatta ilerletebiliriz. Deprem sonrası toparlanma sürecinin hız kazanmasıyla birlikte inşaat ve tadilat projelerinin artacağını düşünüyorum; bu da bizim gibi parke ve ahşap malzeme tedarikçilerinin daha fazla sorumluluk alacağı anlamına geliyor. Özetle, 2025’te sektörün hem yenilikçi hem de daha bilinçli tüketici isteklerine cevap veren bir noktaya ulaşacağını ümit ediyorum.
Deprem bölgesinde ve İstanbul’da şu an kaç projede faaliyettesiniz?
Ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremleri sonrasında ekibimizle birlikte sahaya hemen indik. AFAD ve TOKİ’nin geçici konut projeleriyle başladık. Şu anda Malatya’da 4, Hatay’da 10, Kahramanmaraş’ta 4 ve Türkiye’nin en büyük şantiyelerinden biri sayılabilecek Adıyaman’da 4 proje yürütüyoruz. İstanbul’daki projelerimizi ise eş zamanlı devam ettirmeye çalışıyoruz.

Eklemek istedikleriniz nelerdir?
Son olarak şunu belirtmek isterim ki, mesleğimizdeki esas gücümüzü, büyük küçük demeden her projeye aynı özeni gösterme anlayışından alıyoruz. Dedemden ve babamdan aldığımız bu meslek mirasını, oğlumla birlikte geleceğe taşıyoruz. Bizce, sektörün kalkınması sadece teknolojik ilerlemeyle değil, aynı zamanda ustaların emeklerine ve değerlerine sahip çıkmakla da mümkün.
Ayrıca, müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinlemek ve onlara en uygun çözümü sunmak önceliğimiz. Yeniliğe açık bir ekibimiz var; malzeme AR-GE’si, yeni ürün denemeleri gibi konularda sürekli kendimizi güncelliyoruz. Hem deprem bölgelerindeki sorumluluğumuz hem de İstanbul başta olmak üzere diğer illerde yürüttüğümüz projeler, bize sektörde büyük bir aile olduğumuzu hatırlatıyor. Her zaman iş birliği içinde, ustalarımızla ve perakende noktalarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Kerim KUYUMCU
+90 532 294 19 52
+90 212 423 08 05
kerim.kuyumcu@unsallarparke.com