19 Ağustos 2026 · Çarşamba
Reklam
Reklam
🔴 Son Dakika
ORKA Banyo, 2026’nın İlk Yarısında Güçlü Performansını SürdürdüTÜRKİYE’NİN KİMYA İHRACATINDA YENİ ROTASI BAKÜBAB Architects Yayın Stüdyolarını Teknolojiyle Yeniden ŞekillendiriyorWisewoods, Kauçuk Ağacı İşleme İçin İkinci DIEFFENBACHER Z-Sifter Sistemini Devreye AldıFilli Boya Geleceğin Şehirlerine Hem Renk Hem Dayanım KazandırıyorKonut Piyasasında Dengeli Görünüm Sürerken, İlk El ve İpotekli Satışlarda Sınırlı Toparlanma Dikkat ÇektiÇocuk Odalarında Renkler Yeniden Sahaya ÇıkıyorKonut İnşaat Firmaları Şikayetleri Yüzde 127 ArttıEGGER Grup’un 2025/2026 Mali Yılına İstikrar ve Geleceğe Yatırım Yön VerdiGENÇ GİRİŞİMCİLİKTEN GAYRİMENKUL GELİŞTİRİCİLİĞİNE UZANAN BAŞARI HİKÂYESİORKA Banyo, 2026’nın İlk Yarısında Güçlü Performansını SürdürdüTÜRKİYE’NİN KİMYA İHRACATINDA YENİ ROTASI BAKÜBAB Architects Yayın Stüdyolarını Teknolojiyle Yeniden ŞekillendiriyorWisewoods, Kauçuk Ağacı İşleme İçin İkinci DIEFFENBACHER Z-Sifter Sistemini Devreye AldıFilli Boya Geleceğin Şehirlerine Hem Renk Hem Dayanım KazandırıyorKonut Piyasasında Dengeli Görünüm Sürerken, İlk El ve İpotekli Satışlarda Sınırlı Toparlanma Dikkat ÇektiÇocuk Odalarında Renkler Yeniden Sahaya ÇıkıyorKonut İnşaat Firmaları Şikayetleri Yüzde 127 ArttıEGGER Grup’un 2025/2026 Mali Yılına İstikrar ve Geleceğe Yatırım Yön VerdiGENÇ GİRİŞİMCİLİKTEN GAYRİMENKUL GELİŞTİRİCİLİĞİNE UZANAN BAŞARI HİKÂYESİ
Ekonomi

Bir milyona yakın çiftimiz bu yaz düğününü yapacak. Bu da esnafa yaklaşık 150 milyar liralık doping demek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yaz düğün sezonunun hareketli geçmesini beklediklerini, destek paketleriyle buna ivme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Covid-19 salgın şartlarında düğün yapmak istemeyen çiftlerin etkisiyle son iki yıldan daha fazla düğün organizasyonu olacağını öngördüklerini ifade etti. Ramazanın bitmesiyle düğün sezonunun canlanmaya başlayacağını belirti.

Palandöken, 2020’de 488 bin 335 çiftin evlendiğini, bu sayının 2021’de yüzde 15 artarak 561 bin 710 olarak kayıtlara geçtiğini aktardı. Bu yıl söz konusu sayının iki katına çıkacağını öngördüklerine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: Bir milyona yakın çiftimiz bu yaz düğününü yapacak. Düğün yapmanın maliyeti 150-200 bin lira gibi seviyelere çıkıyor. Bu da yaklaşık 150 milyar liralık doping demek. Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz piyasa şartlarını baz alarak yeni paketler sunmalı. Bankalar da cüzi faizli ihtiyaç kredileri sunarak vade süresini uzun tutmalı.