TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI’NDA TİM’DEN PELİ’YE ÖDÜL

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen, Ticaret Bakanlığının koordinasyonuyla hayata geçen “Türkiye İnovasyon Haftası”, 3-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede, Vezirköprü Orman Ürünleri inosuit programındaki çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

Türkiye’de inovasyon kavramının yerleşmesine ve gelişmesine büyük katkı sağlayan ve inovasyon ekosisteminin en büyük buluşması olan “Türkiye İnovasyon Haftası” 3-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre merkezinde gerçekleşti.

Bu kapsamda yer alan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM tarafından başlatılmış bir program olan Inosuit’e bir yıl önce dahil olan Vezirköprü Orman Ürünleri programda göstermiş olduğu performans ve çalışmalarıyla ödül aldı. Programı başarıyla tamamlayan firmalara ödülleri TİM yöneticileri tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde inovasyon programı hakkında bilgi veren ve kongrenin moderatörlüğünü de üstlenen Dr. Merih Pasin ‘’Inosuit aslında şirketlerdeki finansal yönetimini sistematik olarak kuran, varsa iyileştiren, kurumsal inovasyon konusunda şirketleri yönlendiren bir program. TİM’in kurduğu bu sistem ülke çapında üniversitelerle iş birliği içinde yürütülüyor. Bu programda yer alan ve mentorluk yapan üniversiteden hocalarımız da burada. Şirketlerde iyileştirmeye ve yeniliklere yönelik hazırlanan bu program üniversite-sanayi iş birliği ile yürütülüyor. Türkiye genelinde iki yılda 120’nin üstünde firma bu programa dahil oldu. Her yıl daha da çoğalıyoruz. Bu konuda bu yıl göstermiş oldukları inovasyon çalışmalarıyla sertifika almaya hak kazanan firmalarımızı takdir etmek için buradayız. Ben şimdiden ödül alan tüm firmaları kutluyorum’’ dedi.

İnosuit programı kapsamında Vezirköprü Orman Ürünleri’ne İstanbul Üniversitesi Teknokent AR-GE Müdürü Kayhan Beyazıt mentorluk yaptı. Vezirköprü Orman Ürünleri adına ödülü İş ve Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Karahasanoğlu aldı.

Peli Hakkında:

1953 yılında Hasan, Fuat ve Nihat Turan kardeşler tarafından kurulan; orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir şirketler grubudur. Üretim faaliyetlerini, Vezir Köprü Orman Ürünleri ve Kâğıt Sanayi A.Ş., Pelit Arslan Kontrplak Fabrikası A.Ş. ve Pelit İnşaat Kalıp Sist. San. ve Tic. AŞ.’de gerçekleştirmektedir. Turizm faaliyetlerini ise Turan Prince World Tatil Köyü ve Sentido Turan Prince de devam ettirmektedir. Vezirköprü Fabrikası grubun üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle lokomotifi konumundadır. 1996 yılında yapılan özelleştirmeyle alınan fabrika, 100 milyon Euro’yu aşan bir öz sermaye yatırımıyla Peli Parquet, Peli DK (Dekoratif Kapılar) ve Peli Paper markalarının üretimini gerçekleştirmektedir.

Vezir Ağaç, yani Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş., Karadeniz Bölgesi’nin en büyük entegre orman ürünleri sanayi tesislerinden biridir. Üretimi olan Tutkal, MDF, Yonga Levha, Melamin Kaplı MDF-Yonga Levha, Laminat Parke, Kontrplak, Egzotik ve İnşaatlık Kereste, Endüstriyel Ahşap Kalıp Sistemleri, Süpürgelik, Kapı, Filtre Kağıt Çay Poşet, Akü Kağıdı ile entegre bir tesistir.