Çok yönlü mükemmellik: ADLER ile su bazlı excimer kaplama

Maksimum dayanıklılığa sahip ultra mat yüzeyler: Bu, mobilya, mutfak ve kapıların endüstriyel üretimi için excimer işlemi ile mümkün olmaktadır. Avusturyalı boya ve vernik üreticisi ADLER, bu işlem için doğru ürünleri sunmaktadır: olağanüstü çevresel kimlik bilgileriyle ve püskürtme dahil tüm yaygın uygulama yöntemleri için.

 

Son derece mat görünüm, son derece yüksek kimyasal ve mekanik dayanım, çizilmelere, parmak izlerine ve parlak lekelerin oluşumuna karşı direnç, dokunuşu hoş: excimer teknolojisi tüm bu gereksinimleri birleştirmek isteyen herkes için doğru seçimdir. Bu işlem, yeni uygulanmış, kısmen jelleşmiş kaplamaya, son derece mat bir görünüm veren küçük kıvrımlardan oluşan mikroskobik bir yapı kazandırmak için özel excimer radyasyonu kullanır. Kaplama daha sonra UV radyasyonu ile kürlenir, böylece çok kısa bir süre içinde istenen yüzey kalitesi elde edilir.

 

Uzun yıllara dayanan deneyim

Avusturya’nın önde gelen boya ve vernik üreticisi olan ADLER, bu öncü teknoloji üzerinde çalışmak ve rafine etmek için uzun yıllar harcadı. “Son derece mat yüzeylere yönelik eğilim gelecekte de kesinlikle devam edecek. Endüstriyel müşteriler için excimer işlemi, G05 aralığında veya daha düşük parlaklık seviyelerine ulaşmak için kesinlikle en iyi seçenektir, aynı zamanda çizilmelere yatkınlık ve parlak lekelerin oluşmasıyla ilgili sorunlardan kaçınır, “diye açıklıyor ADLER’İN Bölüm Başkanı Daniel Pesserer Mobilya endüstrisi için. Rulo uygulaması ve perde kaplaması için excimer kaplamalara ek olarak, adler’in Araştırma departmanı artık sprey uygulaması için bir kaplama sistemi de geliştirdi – ve su bazlı ve bu nedenle neredeyse emisyonsuz!

 

Düşük emisyonlu ve su bazlı

“Sprey uygulaması için boya ve verniklerin biraz daha ince olması gerekir ve çoğu üretici bunu başarmak için çözücü kullanır. Bununla birlikte, çevre dostu su bazlı boya ve vernikler konusunda uzman olarak, en yüksek kalitede excimer sprey boyaların su bazlı bir çözelti kullanılarak da üretilebileceğini göstermek istedik – ve başarımız bizi haklı çıkarıyor “diyor memnun bir Peserer. Şeffaf kaplamalar için Bluefin Multilux water UV sistemi, excimer prosesi ile çalışacak şekilde uyarlanmıştır. Çoğu opak kaplama sistemi de şu şekilde gerçekleştirilebilir: renk, klasik UV boya Mavi Yüzgeçli Pigmolux ile sağlanır, ardından yüzeye Mavi Yüzgeçli Multilux Top EXC ile şeffaf bir son kat verilir. Pesserer, “Ekibimiz ayrıca seçilen renk tonları için opak excimer boya Mavi Yüzgeçli Pigmolux exc’yi geliştirdi – bu, örneğin beyaz veya siyah tonlarda bile optimum renk derinliğine ve mükemmel bir renge ulaşılmasını sağlıyor” diyor. Her iki kaplama sistemi de herhangi bir kullanıcının özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde özelleştirilebilir.

 

Çok yönlü uygulama

Püskürtme uygulamasının avantajları açıktır: perde kaplama veya rulo kaplama sistemleri kullanılarak sadece düz yüzeyler kaplanabilirken, püskürtme kesintisiz, çok yönlü kaplamaya izin verir. Çekmeceler gibi profilli parçalar da kaplanabilir. Işınlar, excimer sistemindeki atıl koşullar altında boyayı her taraftan ve derinlemesine kürlerken, kenarlarda bile mükemmel bir çok yönlü yüzey kalitesi elde edilir: derin mat bir görünüm ve kadifemsi bir his, parmak izlerine ve parlak lekelerin oluşumuna dayanıklı, dayanıklı ve esnek – ve bütün bunlar sürdürülebilir, düşük emisyonlu, su bazlı bir kaplama işleminde!

 

ADLER – boya damarlarımızdan geçiyor

720 çalışanı ile ADLER, Avusturya’nın önde gelen vernik, boya ve ahşap koruyucu üreticisidir. 1934 yılında Johann Berghofer tarafından kurulan bu aile şirketi, şimdi üçüncü nesil Andrea Berghofer’in bir üyesi tarafından yönetiliyor. Her yıl 21.000 ton boya Schwaz fabrikasından ayrılıyor ve dünya çapında 30’dan fazla ülkedeki müşterilere teslim ediliyor. Adler’in Almanya, italya, Polonya, Hollanda, İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da satış iştirakleri bulunmaktadır; Tek üretim tesisleri Schwaz, Tirol’deki (Avusturya) ADLER-Werk Lackfabrik’tir. ADLER, sektöründe% 100 iklim nötr olan ilk şirketlerden biriydi (2018’den beri). Şirket, çok çeşitli önlemlerle karbon ayak izini minimuma indirmeyi başardı. ADLER, tanınmış iklim koruma sertifikalarının satın alınmasıyla kaçınılmaz artık emisyonları dengeler ve böylece yeni iklim koruma projelerinin finanse edilmesine yardımcı olur